Concurs video EU Neighbors’ day

IMPACT EdTech: Peste 5.5 milioane de euro pentru Start-up-uri și IMM-uri
iunie 7, 2021
EUROPE DIRECT Bistrița-Năsăud, la ecologizare pe Via Transilvanica
iunie 14, 2021
 

Centrul de Studii Europene, din cadrul Facultății de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, organizează, în perioada iunie-iulie 2021, o competiție inedită de videoclipuri, cu premii atractive, adresată studenților (atât celor înscriși în programe universitare de licență, cât și la master). Evenimentul se desfășoară on-line, la organizarea sa participând universități și ONG-uri din Polonia, Ungaria, Belarus, Republica Moldova, Ucraina și România.

Concursul este o invitație adresată tuturor celor care îndrăgesc creațiile audiovizuale și doresc să-și exprime prin acest mediu gândurile, ideile, speranțele despre prietenie, toleranță și cooperare în Uniunea Europeană.

Competiția este organizată în cadrul proiectului ENACTED Network, European Union and its neighbourhood. Network for enhancing EU’s actorness in the eastern borderlands.

În ultima perioadă, când lumea întreagă a fost schimbată de amenințarea pe care COVID-19 a adus-o asupra noastră tuturor, diferitele măsuri restrictive, menite să ne protejeze sănătatea și siguranța, din nefericire, ne-au și distanțat, atât fizic, cât și ideologic, uneori. Pentru a depăși golurile care s-au interpus între noi, ne-am gândit să creăm o oportunitate de a aduna laolaltă gândurile și ideile studenților din țările care formează rețeaua proiectului nostru, prin intermediul unui concurs unic de scurtmetraj. În acest fel, sperăm să inițiem premisele unui dialog constructiv și să oferim celor interesați prilejul de a-și exprima creativitatea și a folosi puterea sunetului și a imaginii pentru a aduce la viață mesaje pline de semnificație despre importanța prieteniei și cooperării pașnice în cadrul UE.

Eligibilitate: studenți înmatriculați la Universități din Polonia, Ungaria, Belarus, Republica Moldova, Ucraina și România, în ciclurile de licență sau master, indiferent de specializare.

Tematică: Participanții sunt invitați să înscrie clipuri video (cu durata între 2 și 3 minute), pe teme ca: valoarea prieteniei dintre oameni și dintre vecinii UE, "unitate in diversitate", puterea toleranței și înțelegerea diversității culturale, valoarea cooperării în consolidarea păcii în UE și democrația și spiritul civic în UE.

Premii: Aur – 350 EUR, Argint – 250 EUR, Bronz – 200 EUR, Cel mai creativ – 100 EUR, Cel mai bun mesaj -100 EUR, de popularitate 200 și 100 EUR.

Termen limită: 20 iunie 2021.

Mai multe informații despre competiție pot fi consultate accesând aici sau pe social media aici

Implementat în perioada 2017-2021, de către Centrul de Studii Europene, și cofinanțat de Comisia Europeană, ENACTED este un proiect Jean Monnet de rețea, având ca obiectiv principal promovarea conceptului de „rețea academică deschisă” în zonele frontierei de est a UE, prin integrarea în activitățile sale a partenerilor academici și non-academici din țări situate de ambele părți ale granițelor estice.